Tiedotteet

10.5.2019 - Contable on nyt SFG Finance

Aika uudistua – ja vahvistua

Huhtikuun puolivälissä tehdyllä liiketoimintakaupalla Contable Oy on liittynyt SFG yhtiöt Oy -konserniin. Samalla Contablen viralliseksi nimeksi on vaihtunut SFG Finance Oy. Liiketoiminnan perusteet säilyvät ennallaan eli tarjoamme ja toteutamme laadukkaita ja nykyaikaisia kirjanpidon ja taloushallinnon palveluita kaikille asiakkaillemme. Yhteistyömme nykyisten asiakkaidemme kanssa jatkuu siis ennallaan omistussuhteen muutoksesta huolimatta. Contable on ollut vahvasti mukana toteuttamassa myös SFG yhtiöiden kannattavaa kasvua yhdeksi alansa johtavaksi toimijaksi.

Vahvistusta henkilöstöön

SFG Financen liiketoimintajohtajaksi 1.5. alkaen on nimitetty tuotantotalouden tradenomi Teemu Airla, 44. Hän siirtyy tehtävään SFG yhtiöiden sisältä. Teemulla on yli 20 vuoden vahva ja monipuolinen kokemus mm. toiminnanohjausjärjestelmistä, tiedolla johtamisesta, liiketoiminta- ja ohjelmistokehityksestä sekä myynnin eri tehtävistä kenttätyön kautta esimiesvastuuseen ja johtamiseen. Uuden vastuun myötä Teemu liittyy myös SFG yhtiöt -konsernin johtoryhmään.
 
SFG yhtiöiden sisältä on saatu myös kaksi muuta lisävahvistusta, kun Salla Haapala ja Jaakko Särkijärvi ovat liittyneet SFG Financen vahvuuteen. Salla hoitaa mm. laskennan tehtäviä sekä asiakaspalvelua ja Jaakon tehtävänä on mm. laskutustoimintojen hallinta. Maris Meier ja Natalia Varkho jatkavat yhtiön palveluksessa aiemmissa tehtävissä kirjanpidon parissa.
 
Contablen perustaja ja primus motor Helena Fagerholm jatkaa nykyisessä vahvassa roolissaan SFG Financen palveluksessa ja on kaikkien asiakkaidemme käytettävissä kuten tähänkin asti. Olemme sopineet työnjaon niin, että Helena vastaa edelleen itse bisneksestä eli taloushallintopalveluiden käytännön toteuttamisesta ja Teemu palveluiden kehittämisestä.

Uusia mahdollisuuksia

Merkittävänä uutena asiana, osana SFG yhtiöitä, meille on syntynyt kyky toteuttaa aivan uudenlaista kehitystä raportointiin ja liiketoimintatiedolla johtamiseen. Sen lisäksi, että olemme vuodenvaihteesta lähtien tehostaneet ja nykyaikaistaneet toimintaamme siirtymällä Lemonsoft-ohjelmistojen käyttöön (tarkemmin jäljempänä), teemme jo parhaillaan kehitystä uudenlaisen, helpon ja kustannustehokkaan talousanalytiikan ratkaisun toteuttamiseksi asiakkaidemme liiketoiminnan ohjausta parantamaan. Kerromme tästä lisätietoja myöhemmin loppuvuoden aikana.
 
SFG yhtiöt saa puolestaan uuden tukipylvään liiketoiminnoilleen. Aiempien contact center- (DialOk Communications Finland Oy) ja operaattoriliiketoimintojen (Line Carrier Oy) kolmanneksi jalaksi nyt tulleet taloushallintopalvelut täydentävät kokonaisuutta loistavasti ja tuovat merkittävää synergiaa toimintaan uuden osaamisen ja tarjottavien palveluiden myötä. Lemonsoft-yhteistyön kautta avautuu myös aivan uusi ja huikea mahdollisuus yhdistää toiminnanohjaus ja puheratkaisut tavalla, joka on uutta koko markkinalle.

Tehostusta toimintaan

Olemme sopineet yhteistyöstä suomalaisen Lemonsoft ohjelmistotalon kanssa. Lemonsoft Oy:n kehittämä Lemonsoft-ohjelmistoperhe tuottaa yrityksen käyttöön koko toiminnanohjauksen valikoiman. Toiminnanohjaus sisältää täysin sähköisen Taloushallinnon, Asiakkuuden hallinnan (CRM), Palkka- ja henkilöstöhallinnan, Logistiikan, Tuotannonohjauksen, Projektihallinnan, Resurssien- kuten varaston hallinnan, Johdon työkalut, kassa- ja maksupäätteet, sekä liiketoimintaan tukevan ja helposti ymmärrettävän Talousraportoinnin. Toiminnanohjauksen kokonaisuudesta voidaan yhdessä asiakkaan kanssa rakentaa yritykselle tuottavin ja toimivin ratkaisu sekä sitä on mahdollista dynaamisesti laajentaa ja muuttaa muuttuvien liiketoimintaolosuhteiden myötä. Ohjelmia voidaan käyttää työasemalla, selaimella, mobiilissa.
 
Ohjelmistoa käyttää tällä hetkellä yli 3.500 yritystä ja se on käytössä lisäksi useassa talous- ja tilitoimistossa. Tai kuten Lemonsoft itse sen sanoo: ”Olemme mukana yli 15.000 yrityksen arjessa”. Olemme haastatelleet ohjelmiston käyttäjiä, perehtyneet ohjelman ominaisuuksiin sekä miten sen pitkälle viedyn automatisoinnin avulla yritykset säästävät aikaa ydinliiketoimintaansa varten ja helpottavat prosessiensa hallintaa. Tämän myötä olemme viime syksyn aikana kouluttautuneet ohjelmiston käyttöön sekä todenneet sen olevan pitkälle tulevaisuuteen kantava ja muuttuvissa tilanteissa kehittyvä toiminnanohjausjärjestelmä.